voorstelling

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. 'Hands up!' is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. Een stoere hond, 2 tapdansers, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor inclusief dirigent en vele anderen passeren de revue. Het publiek (jong en oud!) vergeet al snel dat ze naar twee handen zit te kijken.

Onder de naam 'Lejo' maakt Leo Petersen al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn poppen. Wat begon als een studieproject groeide uit tot een act waarmee hij de hele wereld over reist. In Nederland en Vlaanderen is Lejo vooral bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat.

‘Hands up!’ is een aaneenschakeling van losse scènes. De voorstelling duurt maximaal 45 minuten, maar kan eventueel worden ingekort als de situatie dat vereist. Het is een echte familievoorstelling. Er is een versie voor 3+ en voor 4+, maar hij wordt ook regelmatig gespeeld voor jongeren en/of volwassenen. De voorstelling komt het best tot zijn recht in een verduisterde (theater)zaal, maar kan ook worden gespeeld op een buitenpodium, mits er aan een aantal technische voorwaarden wordt voldaan.

Na afloop van de voorstelling kunnen kartonnen bouwplaatjes aan het publiek worden uitgedeeld, waarmee ze een eigen Lejo-poppetje kunnen maken. De voorstelling is ook zeer geschikt voor scholen. In de lesbrief voor de docenten staat achtergrondinformatie over Lejo en de voorstelling. Bovendien bevat de lesbrief ideeën voor opdrachten en spelletjes voor in de klas.